POZOR AKCE: granule FARM FRESH 15 kg + 2kg ZDARMA granule FARM FRESH 12 kg + 1,5 Kg ZDARMA jen do konce dubna nebo do vyprodání :)

Jak vybrat krmivo pro alergického psa?

Není nic horšího, než když se náš psí parťák trápí … 

Proto je správný výběr stravy pro alergického psa velice důležitý ale zároveň složitý proces. 

Alergie u psa se může projevovat jako: 

  • svědění, 

  • vyrážky, 

  • zarudnutí kůže, 

  • střevní problémy, 

  • nebo astma. 

Trpí-li váš pes jedním z těchto projevů, je načase vybrat nové granule, které uleví jeho alergii a nepříjemným doprovodným problémům. 

PES FEN_12

Na co se zaměřit při výběru granulí pro alergického psa? 

Granule pro alergického psa by měli mít co nejjednodušší složení - tedy čím méně přísad tím menší riziko alergické reakce. 

Nejlepší varianta je vsadit na granule s přírodními složkami, abychom se vyhnuli přidaným barvivům a konzervačním látkám. 

 

Při výběru granulí pro alergického psa se zaměřte na zdroj bílkovin. 

Jsou to právě bílkoviny, které mohou u psa vyvolávat alergické reakce. Na druhou stranu, nemůžeme je úplně vyškrtnou z psího jídelníčku, protože bílkoviny jsou důležité pro správné fungování psího organismu. 

Při výběru nových granulí pro alergického psa bychom měli vsadit na zdroje bílkovin z neobvyklých zdrojů. Zkrátka druhy “masa”, které doteď nebyly součást běžného psího jídelníčku. Jedním z největších zdrojů bílkovin vhodných pro alergické psy jsou třeba hmyzí granule. 

PES FEN_11

A v neposlední řadě, jako u výběru granulí pro jakéhokoliv psa, si musíme pohlídat, aby granule byly nutričně vyvážené a obsahovaly správné množství vitamínů, minerálů a živin, které podporují celkové zdraví psa. 

 

Úleva od alergie podle příznaků: 

KOŽNÍ PROBLÉMY & SVĚDĚNÍ

Projevuje-li se alergie u vaše psa svěděním a zarudnutím kůže nebo vyrážkou doporučujeme vybrat granule s vyšším obsahem omega-3 mastných kyselin. Ty pomáhají udržovat zdravou pokožku a srst, svému psímu parťákovi tak můžete rychleji ulevit od fyzických symptomů alergie. 

PES FEN_10

Dalšími příznaky alergie u psa může být: 

ASTMA & RESPIRAČNÍ PROBLÉMY

Alergie se může projevit u psa také ve formě respiračních problémů. Nejrychlejší úlevou pro psa může být výměna granulí s vyšším obsahem vlhkosti nebo přídavkem vlákniny. 

Nové krmivo také může obsahovat černý kořen nebo echinaceu, které mají protizánětlivé účinky a tlumí příznaky astmatu. 

Pokud změna stravy nezmírní projevy astmatu a respiračních problémů u psa je nutné navštívit veterináře, aby vyloučil závažnější zdravotní problémy. 

PES FEN_14

Nevíte si rady s výběrem granulí, abyste ulevili svému psímu parťákovi od nepříjemných problémů? 

Jedním z řešení kožních problémů může být návštěva zkušeného psího dermatologa. 

Nebo se můžete obrátit na nás a my vám pomůžeme zkontrolovat psí jídelníček a vyřadit potravinové složky, které by mohly být příčinou problémů - kožních, respiračních, trávicích …
Probíhá to velice jednoduše, vy nám pošlete složení aktuálního psího krmiva a co vašeho psího parťáka trápí za problém. My pečlivě projdeme složení krmiva, zkontrolujeme a na e-mail vám pošleme návrh nového psího jídelníčku.

Všechno co potřebujete vědět o kontrole psího jídelníčku najdete TADY

JÍDELNÍČEK_AP_3 (1)