POZOR AKCE: granule FARM FRESH 15 kg + 2kg ZDARMA granule FARM FRESH 12 kg + 1,5 Kg ZDARMA jen do konce dubna nebo do vyprodání :)

Vypadávání srsti

Nadměrné vypadávání srsti u psů

Nadměrné vypadávání psí srsti může mít různé příčiny včetně alergií a intolerancí. Majitelé psů se často snaží najít způsoby, jak toto vypadávání omezit a ulevit svému čtyřnohému příteli. V tomto článku se podíváme na hlavní příčiny nadměrného vypadávání srsti u psů a poskytneme několik rad jak tomu můžeme zabránit.

 SRST_2

Příčiny nadměrného vypadávání srsti u psů:

Alergie a intolerance: Pes může trpět alergiemi a intolerancí na potraviny nebo alergiemi na okolní prostředí (pyly, plísně, roztoče apod.). Tyto alergie mohou způsobit svědění a podráždění kůže, což vede k nadměrnému olizování a škrábání se.. Následkem toho může srst vypadávat.

Nutriční nedostatky: Nevyvážená strava chudá na nutriční hodnoty může ovlivnit kvalitu srsti a způsobit její vypadávání. Nedostatek esenciálních vitamínů a minerálů, jako je omega-3 mastná kyselina, biotin a zinek, může mít negativní dopad na srst.
TIP: https://www.alergickypes.cz/stazmedical-dog-skin-coat/ a https://www.alergickypes.cz/farm-fresh-lneny-olej/

Stres: Pes, který prožívá stres nebo úzkost, může vykazovat neobvyklé vypadávání srsti. To může být způsobeno změnou v hormonální rovnováze nebo nadměrným olizováním srsti jako kompenzačním mechanismus.
TIP: https://www.alergickypes.cz/vyhledavani/?string=CBD

Paraziti: Paraziti, jako jsou blechy a klíšťata, mohou nepříznivě ovlivnit kvalitu srsti a vést k jejímu nadměrnému vypadávání.
TIP: https://www.alergickypes.cz/animology-antiparazitni-sampon-pro-psy-flea-tick-250-ml/

Genetika: Některé plemena mají sklon k nadměrnému vypadávání srsti. U těchto psů je důležité pravidelně se o srst starat a vyčesávat ji.

 PES FEN_14

Jak zabránit nadměrnému vypadávání srsti:

Kvalitní strava: Vyberte pro svého psa vyváženou a kvalitní stravu, která mu poskytne všechny potřebné živiny, vitamíny a minerály. Můžete se poradit s odborníkem na výživu ohledně stravování psa a případných doplňků stravy.
TIP: https://www.alergickypes.cz/jidelnicek-na-miru/

Prevence alergií: Pokud má váš pes alergie, zkuste minimalizovat jeho kontakt s alergenem. Můžete sledovat květové kalendáře a vyhýbat se procházkám v místech s vysokým obsahem pylových zrn nebo plísní. Dále zkuste změnit jeho stravu na hypoalergenní nebo bezobilnou.

Pravidelná péče o srst: Pravidelně češte srst svého psa, aby se minimalizovala ztráta srsti v domácnosti. Správná péče zahrnuje pravidelné koupání a používání vhodných šamponů a kondicionérů pro psí srst.
TIP: https://www.alergickypes.cz/animology-sampon-na-citlivou-pokozku-derma-dog--250ml/

Prevence parazitů: Dodržujte pravidelnou antiparazitní ochranu svého psa tak, abyste minimalizovali riziko napadením blechami a klíšťaty.

Stresová prevence: Snažte se minimalizovat stresové situace pro svého psa a vytvářet mu klidné a pohodové prostředí.
TIP: https://www.alergickypes.cz/vyhledavani/?string=CBD

Návštěva veterináře: Pokud nejste sami schopni určit příčinou nadměrného vypadávání srsti navštivte veterináře. Ten bude schopen provést důkladné vyšetření a určit co tento problém způsobuje.

 PES FEN_14 (1)

Nezapomeňte, že některá plemena mají přirozenou tendenci k vypadávání srsti, ačkoliv dodržujete výše uvedené tipy.