POZOR AKCE: granule FARM FRESH 15 kg + 2kg ZDARMA granule FARM FRESH 12 kg + 1,5 Kg ZDARMA jen do konce dubna nebo do vyprodání :)

Trápí psa ALERGIE?

Jak se projevuje alergie u psa?

Alergie je definována jako přehnaná reakce imunitního systému na látky, tzv. alergeny, se kterými přicházíme do kontaktu.

Většina potravinových alergií u psů vzniká jako přehnaná reakce imunitního systému na bílkoviny. Ať už ty živočišné (maso) nebo rostlinné (obiloviny a s nimi spojený lepek).

Za vznik alergie u psa je zodpovědný imunitní systém. Proto alergii nelze úplně odstranit. Na druhou stranu, potravinová intolerance se může měnit v průběhu života a je ji možné eliminovat. 

Přestože alergii nelze “vyléčit”, díky správně nastavenému jídelníčku lze psovi ulevit od nepříjemných projevů alergie. 

Alergie se u psů mohou projevovat jako: 

  • průjem, 
  • zvracení, 
  • zánětlivá onemocnění uší a očí,
  • slzení očí a rýma,
  • svědění kůže a nadměrné škrábání,
  • vypadávání srsti, 
  • nebo nadměrné čištění a vykusování pacek. 

 

Alergie je ve většině případů dědičná záležitost. Proto může alergie začít provázet štěně už od brzkého věku. 

Nejčastěji se ale alergie u psa projeví okolo 1.-2. roku života. Vyloučit ale samozřejmě nemůžeme ani to, že se alergie projeví u zdravého psa i v pokročilejším věku. 

 

Jak tedy u psa poznat rozdíl mezi “nevolností” a projevem alergické reakce? 

Rozdíl mezi běžnou nevolností a alergickou reakcí může být u psa obrovský. Průjmy způsobené alergií mohou nést stopy krve, u silných alergií mohou být zcela krvavé. 

Alergická reakce se u psa také může projevit v podobě otoků na čenichu a tlamě, nebo zčervenání kůže. 

 

Chcete-li ulevit svému psímu parťákovi od nepříjemných projevů Intolerance, které jsou často zaměňovány za alergie (mají stejné nebo velice podobné symptomy), pojďme společně zjistit, které složky v potravě mu způsobují problém. 

Díky intolerančnímu testu nebo jídelníčku na míru jsme společně schopni pomoci vašemu psovi od nežádoucích reakcí a navrátit mu do psího života radost.