POZOR AKCE: granule FARM FRESH 15 kg + 2kg ZDARMA granule FARM FRESH 12 kg + 1,5 Kg ZDARMA jen do konce dubna nebo do vyprodání :)

Jaký je rozdíl mezi hmyzími a běžnými granulemi pro psy?

Pro mnohé je hmyzí krmivo pro psy jen trendem, který rychle vyhoří. Ale pro mnohé to může být záchrana! 

Zařazení hmyzích granulí do psího jídelníčku může totiž výrazně ulevit od potravinových alergií. 

Potravinová alergie vzniká u psů nejčastěji jako přehnaná reakce imunitního systému na bílkoviny. Ať už ty živočišné (maso) nebo rostlinné (obiloviny a s nimi spojený lepek).

 

A právě hmyzí granule obsahují podstatně více bílkovin, na které dosud nebyly zjištěny žádné alergeny. Zároveň je hmyzí krmivo pro psa rychle a snadno stravitelné - stravitelnost bílkovin i tuků je u hmyzího krmiva přibližně 76-98 %.

 

Můžeme tedy říct, že hmyzí krmivo obecně je přirozeně hypoalergenní. A právě proto mohou hmyzí granule ulevit vašemu psímu parťákovi od nepříjemných problémů s potravinovými alergiemi a intolerancemi.

 

Více o tom, proč hmyzí krmivo může být záchranou pro psy alergiky, jsem pro vás připravil už TADY.

 

Pár faktů, proč je hmyzí krmivo to pravé pro naše psy:

  • Hmyzí krmivo má vyšší hodnoty bílkovin - až 68 g ze 100 g “masa”.
  • Stravitelnost bílkovin i tuků je u hmyzího krmiva vysoká - přibližně 76-98 %.
  • Hmyz je také dobrým zdrojem minerálních látek, především má vysoký obsah železa, zinku a vápníku.

Rozdíly mezi hmyzími a běžnými masovými granulemi

  • Hmyzí granule jsou bezpečnější než jiné druhy živočišných produktů. Hmyz je sám o sobě vzdálenější živočišný druh a to minimalizuje riziko přenosu nemocí. 
  • Chov hmyzu není závislý na aplikaci antibiotik. A právě nadužívání antibiotik u hospodářských zvířat je velkým problémem. Při krmení hmyzími granulemi tedy do těla psa nedostáváme látky obsažené v antibiotikách. Je to tedy další zdravotní plus pro hmyzí stravu.
  • Hmyzí “maso” by se dalo přirovnat k rybímu masu. Hmyz a ryby obsahují mnohem více esenciálních aminokyselin než hospodářská zvířata. 
  • Hmyzí krmivo je (kromě samotného vysokého obsahu bílkovin) velmi nutričně hodnotná strava. Obsahuje vysoký počet minerálů, vitamínů, kvalitních tuků a proteinů. 
  • Chov hmyzu je několikanásobně šetrnější k životnímu prostředí. 

 

Například věděli jste, že cvrčci spotřebují na každý kilogram nabyté hmotnosti pouhé dva kilogramy potravy?
Zároveň na 1 kilogram bílkovin z cvrčků je potřeba

  • 12x méně krmiva než pro hospodářská zvířata, 
  • spotřebuje se také až 16x méně úrodné půdy, 
  • a 2 000x méně pitné vody.

Krmením hmyzími granulemi tedy dáváte svému psímu parťákovi, všechny živiny a vitamíny, které potřebuje. A také šetříte naši planetu Zemi. 

 

Moje doporučení na hmyzí krmivo bude určitě směřovat ke značce Mixano, kterou máme mimo jiné v e-shopu. Nebo Farm Fresh, kteří mají 2 receptury hmyzího krmiva. Zvlášť pro mini psy a zvlášť pro hafany větších velikostí.

Nevěříte, že hmyzí granule nebo pamlsky mohou být opravdu tak výborné? Vyzvedněte si svůj pytel TADY a nechte rozhodnout vašeho psího parťáka! 

Náš Ice hodnotí hmyzí granule na výbornou.