Jak mohou kvalitní probiotika ovlivnit celkové zdraví psa a kočky

V posledních letech se stále více pozornosti věnuje významu střevního mikrobiomu pro celkové zdraví zvířat. Stejně jako u lidí, i u psů a koček může zdravá střevní mikroflóra výrazně přispět k dobrému zdravotnímu stavu. Zde přicházejí na scénu probiotika - živé mikroorganismy, které, když jsou podávány v adekvátních množstvích, mají prospěšný vliv na zdraví hostitele. V tomto článku se podíváme na to, jak mohou kvalitní probiotika pozitivně ovlivnit celkové zdraví psů a koček.

Podpora trávicího zdraví

Jedním z hlavních přínosů probiotik je jejich pozitivní vliv na trávicí systém. Pomáhají regulovat střevní peristaltiku, což může předcházet jak průjmu, tak zácpě. Probiotika rovněž napomáhají k lepšímu rozkladu a absorpci živin, čímž zajišťují, že vaši čtyřnozí přátelé získají maximum z každého sousta.

Fidos-Flora-1

Fido ´s Flora - probiotikum pro vašeho psa

Posílení imunitního systému

Zhruba 70 % imunitního systému se nachází v trávicím traktu, což znamená, že zdravá střevní mikroflóra je klíčová pro udržení silné imunity. Probiotika pomáhají udržovat optimální rovnováhu mezi prospěšnými a potenciálně škodlivými mikroorganismy, což napomáhá v prevenci různých onemocnění, včetně těch infekčních.

Úleva od alergií a kožních problémů

Alergie a kožní problémy jsou u psů a koček časté a často jsou spojeny s nerovnováhou střevní mikroflóry. Probiotika mohou pomoci snížit zánětlivé reakce v těle, což vede ke zlepšení stavu kůže a srsti. Zdravá střevní mikroflóra také může snížit citlivost na alergeny.

Snímek obrazovky 2024-05-09 182042

Prevence a léčba průjmu

Průjem může být způsoben řadou faktorů, včetně infekcí, antibiotické terapie nebo stravovacích změn. Probiotika jsou účinným prostředkem k prevenci průjmu a mohou také pomoci jeho průběh zkrátit. Obnova střevní mikroflóry po antibiotické léčbě je dalším klíčovým přínosem probiotik.

Podpora během a po léčbě antibiotiky

Antibiotika jsou někdy nezbytná, ale mohou narušit střevní mikroflóru. Probiotika mohou pomoci tuto rovnováhu rychle obnovit, čímž se zkracuje doba rekonvalescence a snižuje se riziko negativních vedlejších účinků antibiotické terapie.

 Snímek obrazovky 2024-05-09 184649

 Felixova flóra - probiotika pro kočky

Jak vybrat kvalitní probiotika

Při výběru probiotik pro vašeho zvířecího parťáka je důležité hledat produkty, které jsou speciálně formulovány pro potřeby psů a koček. Důležitý je také obsah živých, aktivních kmenů a schopnost probiotika přežít cestu do střev, kde mohou vyvíjet svůj prospěšný účinek. Výrobky by měly být podloženy vědeckými studiemi a měly by pocházet od renomovaných výrobců, kteří se specializují na doplňky stravy pro zvířata.

V našem e-shopu nabízíme široký výběr probiotik, které splňují tyto kritéria. Nabízíme produkty určené speciálně pro psy i kočky, které pomáhají podporovat jejich zdraví a pohodu.

 S našimi probiotiky můžete svým čtyřnohým přátelům poskytnout přirozenou podporu pro jejich trávicí systém, imunitu, kůži a srst.

 Snímek obrazovky 2024-05-09 185902

Love Bugs - prebiotika a probiotika pro psa i kočku

 

Zapojení probiotik do každodenní péče o vaše domácí mazlíčky může mít pozitivní vliv na jejich celkové zdraví a kvalitu života. Při správném výběru a dávkování mohou být probiotika cenným doplňkem k vyvážené stravě a pravidelné veterinární péči. Navštivte náš e-shop dnes a objevte, jak můžete podpořit zdraví vašeho psa nebo kočky s pomocí kvalitních probiotik. Vaši čtyřnozí přátelé si zaslouží to nejlepší, a my jsme zde, abychom vám pomohli jim to poskytnout.